Balikwisha schenkt leidersplaats aan Antwerp: Dat heeft me vertrouwen gegeven

Balikwisha schenkt leidersplaats aan Antwerp: "Dat heeft me vertrouwen gegeven"

08-08-2022 07:30
11

Royal Antwerp FC won zondag met 4-2 van OH Leuven en is zo alleen leider met het maximum van de punten. The Great Old miste haar seizoensstart dus helemaal niet en dat geldt ook voor Michel Ange Balikwisha, die tegen OHL uitblonk met twee doelpunten.

Drie wedstrijden, drie doelpunten, dat is de balans van Balikwisha na speeldag 3. De 21-jarige Belg kreeg zondag op de Bosuil een staande ovatie van de Antwerp-fans en is zelf ook heel tevreden met zijn prestaties. "Ik heb de laatste tijd hard gewerkt, net als het hele team", liet Balikwisha optekenen. "Ik hoop dat we op deze weg kunnen blijven verdergaan."

Antwerp kwam tegen OHL op achterstand, maar boog dat nog voor rust om in een voorsprong. Tien minuten na rust hingen de bordjes al weer in evenwicht. Dat bleef zo totdat Balikwisha in minuut 71 en 82 de netten deed trillen. "De doelpunten hebben me vertrouwen gegeven", citeerde Sporza Balikwisha. "Ik wil me tonen op het veld en op deze manier verdergaan.”