Barcelona geeft voetballes tegen UNAM Pumas, Lewandowski pikt goal mee

07-08-2022 23:22
1

Barcelona heeft zondag de strijd om de Trofeu Joan Gamper in eigen huis gewonnen. De ploeg van trainer Xavi versloeg tijdens de traditionele seizoensopening UNAM Pumas met 6-0. Robert Lewandowski toonde zich bij zijn nieuwe ploeg.

Bij Barcelona was er in de basiself plaats voor de nieuwe aanwinsten Raphinha en Robert Lewandowski. Andere zomeraankopen als Jules Koundé en Franck Kessie begonnen op de bank. Trofeu Joan Gamper is traditioneel het begin van het seizoen voor Barcelona in het eigen stadion. De editie van dit jaar zou eerst tegen AS Roma gespeeld worden, maar de Italianen gaven forfait voor de wedstrijd.

Barcelona schoot zondagavond uit de startblokken. Na twintig minuten spelen stond het al 4-0 voor de Catalanen. Na drie minuten was het Lewandowski die zijn eerste goal in het Spotify Camp Nou maakte. Twee minuten later bracht Pedri de marge al naar twee. Ousmane Dembélé maakte vijf minuten later de 3-0 en Pedri mocht in de negentiende minuut aanleggen voor het vierde doelpunt.

Na rust nam Barcelona wat gas terug. Pierre-Emerick Aubameyang maakte in de 49e minuut de 5-0 en pikte ook zijn doelpunt mee. In de slotfase was het De Jong die het laatste doelpunt maakte. De Nederlander schoot na een goede dribbel raak en bepaalde daarmee de eindstand op 6-0.

Barcelona begint zaterdagavond 13 augustus de competitie met een thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano.