OHL niet langer ongeslagen, Antwerp pronkt na heerlijke partij met negen op negen

07-08-2022 22:50
69

Royal Antwerp FC wil dit seizoen een gooi doen naar de titel. De competitiestart is alvast geslaagd. The Great Old won zondagavond voor de derde keer op rij dit seizoen. Het versloeg na een leuke pot voetbal Oud-Heverlee Leuven met 4-2.

Op de Bosuil sloten Antwerp en OHL speeldag drie van de Jupiler Pro League af. Beide ploegen hadden hun eerste twee duels van het nieuwe seizoen. Antwerp was afgelopen donderdag ook Europees succesvol. In de voorrondes van de Conference League versloeg het Lillestrøm SK. De Zweedse ploeg kwam zondag in de eigen vaderlandse competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Tromsø. Doelman  Mads Christiansen maakte in de verlengingen namens Lillestrøm de gelijkmaker.

Ondanks dat Antwerp in actie kwam tijdens twee Europese matchen was dat niet te merken in de opstelling van Van Bommel. De Nederlander dropte zelfs Alderweireld weer in de basis, die ontbrak donderdag nog. Voorin kreeg Frey opnieuw de voorkeur op Janssen. Brys had geen reden om iets te veranderen aan zijn basiself en deed dat dan ook niet.

OHL had de reis naar Antwerpen niet gemaakt om alleen te verdedigen. De jongens van Brys deden meer dan goed mee op de Bosuil en dreigden onder meer via De Norre en Tamari. Die laatste trof de lat. Na 27 minuten spelen kwam de 0-1 dan toch op het bord. Nsingi bracht de bezoekers op voorsprong.

Wie evenwel dacht dat Antwerp ging rusten met een achterstand, kwam bedrogen uit. Nainggolan hing de bordjes in evenwicht in de 37e minuut. Drie minuten later daverde de Bosuil opnieuw. Frey schoot raak in de draai en hielp Antwerp aan een 2-1 voorsprong.

Na de pauze bleef de match meer dan aangenaam om te volgen. OHL had het wel lastiger, maar kwam wel op 2-2 via Patris. Antwerp had evenwel geen zin in puntenverlies en trok ten aanval. Antwerp claimde tevergeefs een strafschop en Van Bommel pakte geel na commentaar op de wedstrijdleiding. Antwerp bleef gaan en uiteindelijk was het Balikwisha die de held van Antwerp werd. Met twee doelpunten bezorgde hij Antwerp de overwinning.