Anderlecht heeft genoeg aan ijzersterke eerste helft tegen Seraing

07-08-2022 20:20 Laatste update: 20:23
86

RSC Anderlecht heeft na de Europese partij tegen Paide opnieuw kunnen winnen. In het duel tegen RFC Seraing wist het de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Het werd 3-1.

Felice Mazzu koos na de partij tegen Paide voor enkele wissels en bracht zes jongens van 'Anderlecht-makelij' op het veld (Debast, Delcroix, Sadiki, Kana, Verschaeren en Amuzu). Die kenden ook helemaal geen problemen met Seraing. Na vier minuten voetballen wist Francis Amuzu de Brusselaars na een bijzonder knappe aanval al op voorsprong te brengen.

Anderlecht domineerde en haalde de voet niet van het gaspedaal. De verdediging van Seraing zat met knikkende knieën en kreeg al snel weer een tegendoelpunt. Met zijn tweede van de partij besliste Amuzu in minuut zestien de wedstrijd al in het voordeel van paars-wit.

Seraing was nergens en Anderlecht profiteerde. We waren een half uur ver en op het scorebord stond het inmiddels 3-0. Refaelov bediende Fabio Silva, die knalde de bal genadeloos in doel. De wedstrijd beslist en de ruststand was bekend.

In de tweede helft hoefde het voor Anderlecht niet meer en wist Seraing zich toch terug in de partij te knokken. De bezoekers kregen enkele kansjes en konden net voor het uur profiteren van een slapende Anderlecht-defensie. Via Sissoko werd het 3-1 en Seraing rook bloed.

De bezoekers kregen plots flink wat vertrouwen en ging nog op zoek naar dat tweede doelpunt. Anderlecht, dat met Kristian Arnstad en Mario Stroeykens nog twee jeugdproducten zag invallen, had aanvallend niets meer in de pap te brokken. Maar dat hoefde eigenlijk ook niet. Seraing wist Van Crombrugge niet meer te verslaan, waardoor het 3-1 bleef.