KAA Gent zet scheve situatie recht na vroege blunder tegen KVC Westerlo

07-08-2022 17:55
12

Promovendus KVC Westerlo wist KAA Gent bijna te verrassen, maar is er niet in geslaagd om punten te sprokkelen in de Ghelamco Arena. De Kemphanen kwamen wel op voorsprong tegen de Buffalo's, die nog voor een comeback wisten te zorgen. Het werd 2-1.

Voor aanvang van de partij gaf Davy Roef nog aan dat hij absoluut een clean sheet wilde pakken. Zeker na zijn foutje tegen STVV afgelopen weekend. De doelman werd echter niet geholpen door zijn verdediging. Door een foutje achterin kwam Igor Vetokele al snel oog-in-oog te staan met Roef, die geen verhaal had tegen de poging en al snel een bal uit de netten moest halen.

Het tactisch plannetje van coach Jonas De Roeck leek bijna perfect te zijn. De vijf achterin bij de Kemphanen hielden de deur goed op slot en gaven Gent geen enkele mogelijkheid om tot grote kansen te komen. Sinan Bolat, die nog een eitje te pellen had met de Buffalo's, hoefde dan ook amper in actie te komen.

KAA Gent zag ook nog Andrew Hjulsager uitvallen met een blessure, maar gaf niet op en deed er alles aan om toch tot scoren te komen. Met succes. Vanuit het niets viel dat doelpunt er in het slot van de eerste helft dan toch. Na een corner kwam een doorgekopte bal tot bij Marreh, die niet twijfelde en de bal voorbij Bolat wist te plaatsen. Nog voor het einde van de eerste helft werd het zelfs nog 2-1 na een strafschop van Hugo Cuypers.

Het eerste kansje van de tweede helft mocht dan wel voor de bezoekers uit Westerlo zijn, de wedstrijd was volledig in handen van Gent. De Buffalo's maakten het meeste aanspraak op een doelpunt en hoopten de wedstrijd volledig te beslissen.

Westerlo liet zich echter niet onbetuigd en wist – mede doordat Gent het wat moeilijker kreeg – zelf kansen bij elkaar te voetballen. Bijna zorgde dat ook voor een treffer. Invaller Bernat kreeg een goede mogelijkheid om in doel te beslissen, maar hij besloot recht op doelman Roef.

De Roeck greep nog in en bracht onder andere Tuur Dierckx op het veld. Het grote slotoffensief bleef echter uit en een doelpunt viel er niet meer. Het bleef 2-1.