Trossard en Brighton verrassen Man United meteen en pakken driepunter

07-08-2022 16:59 Laatste update: 17:24
10

Het van Leandro Trossard heeft meteen voor een stunt kunnen zorgen. Bij de vuurdoop van nieuwe Man United-coach Erik ten Hag wisten de bezoekers met 1-2 te winnen op Old Trafford.

Brighton won nog nooit op Old Trafford, maar in de eerste speelronde van de Premier League kwam daar verandering in. Pascal Gross maakte na een half uur spelen de 0-1 en was even later ook verantwoordelijk voor het tweede doelpunt van de bezoekers.

Voor de treffers van Gross sprankelde het al allerminst bij Manchester United. Na amper vijftien seconden ging Diogo Dalot al gruwelijk in de fout. Tot een goal leidde dat niet. Bij United kreeg Bruno Fernandes een droomkans. Landgenoot Cristiano Ronaldo, die op de bank begon, zag hoe de Portugees de bal huizenhoog over het doel schoot.

Kort na rust mocht Ronaldo invallen van Ten Hag. Het zorgde in elk geval voor wat meer energie op Old Trafford. Marcus Rashford hielp eerst nog een grote kans om zeep, maar na 68 minuten vond United de aansluitingstreffer dankzij een fout van doelman Robert Sánchez. Brighton-verdediger Alexis Mac Allister gaf het laatste tikje: 1-2.

Leandro Trossard, die in de 75e minuut werd vervangen, zag uiteindelijk hoe Brighton zich kon verzekeren van de driepunter. Deniz Undav viel in de laatste minuut nog in, terwijl Koaru Mitoma op de bank bleef.