Schreuder al onder druk bij Ajax: 'Dit moet hij niet nog een keer doen'

Schreuder al onder druk bij Ajax: 'Dit moet hij niet nog een keer doen'

7 augustus - 18:01
0

Alfred Schreuder heeft na zijn eerste wedstrijden als coach van Ajax al te maken gekregen met kritiek. De Nederlandse analisten Hans Kraay jr. en Marciano Vink sparen de ex-trainer van Club Brugge niet na zijn nipte 2-3 zege met Ajax tegen Fortuna Sittard.

Schreuder, die voor Daley Blind op het middenveld koos en Dusan Tadic in de spits zette, was na de partij kritisch voor zichzelf voor de matige eerste helft van Ajax. "Ik leer hier ook van, een trainer moet in de spiegel kijken", liet hij weten bij ESPN. Kraay denkt er het zijne van. "Dit kan hij één keer doen, maar dit moet hij niet te vaak doen."

"Schreuder is de trainer van Ajax. Als je dit vaker doet, leidt het tot rumoer in de kleedkamer", stelt Kraay, die zelfkritische trainers wel 'mooi' zegt te vinden. "Hij is de baas, hij neemt de beslissingen. Ik heb Erik ten Hag wel eens verkeerde beslissingen gewoon zien verdedigen. Dit moet Schreuder niet nog een keer doen."

Vink is kritisch op de wisselingen die Schreuder doorvoerde. of juist het gebrek daaraan. De trainer had zijn autoriteit moeten laten gelden, vindt de analist. "Hij heeft een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om aan de hele groep te laten zien dat hij van iedereen een acceptabele prestatie verwacht. Tadic had hij één-op-één kunnen wisselen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie