Standard Luik wint van Cercle Brugge na twee strafschopdoelpunten

07-08-2022 15:25
53

Standard Luik en Cercle Brugge trapten de zondagvoetbaldag in de Jupiler Pro League af. Twee strafschopdoelpunten zorgden voor de zege in een wedstrijd die veel stil lag. De Rouches wonnen met 2-0.

Standard en Cercle Brugge zorgden in de eerste helft voor heel wat oponthoud. Het spel lag veel stil en er kwam geen tempo in de wedstrijd. Na een halfuur spelen eindelijk wat actie wanneer de bal op de stip gaat na een handsbal van Denkey. Selim Amallah miste niet en zorgde zo voor de 1-0.

Vlak voor rust was het weer raak voor de thuisploeg. De VAR riep scheidsrechter Erik Lambrechts naar het videoscherm en de bal ging weer op de stip. Amallah legde weer aan legde zo de 2-0 ruststand vast.

In de tweede helft kon Cercle Brugge moeilijk een vuist maken. Weinig kansen langs beide kanten deed de match doodbloeden. Een kwartier voor tijd eindelijk nog eens wat animo wanneer Raskin Boljevic op weg zette naar een goal, maar die miste.

Zo bleef de eindstand bij 2-0 voor Standard, dat onder Deila een eerste competitiezege kon boeken.