Dost meteen van goudwaarde: Ze behandelen mij met respect bij Utrecht

Dost meteen van goudwaarde: "Ze behandelen mij met respect bij Utrecht"

07-08-2022 11:01
4

Bas Dost kan weer lachen na zijn vertrek bij Club Brugge. De Nederlander had het de laatste maanden moeilijk bij Blauw-Zwart en dacht na het seizoen zelfs even aan stoppen. Met FC Utrecht vond hij echter een nieuwe club waar hij meteen van goudwaarde kon zijn.

Dost viel in bij FC Utrecht en was meteen van goudwaarde met twee doelpunten. Het had ook anders kunnen aflopen voor de Nederlander, die er even aan dacht om te stoppen met voetballen. "Ik ben natuurlijk op allerlei plekken geweest. Je ziet altijd mooie dingen, de goals die je maakt, mooie aanvallen, maar er komt veel meer bij kijken. Veel vervelende momenten. Daar ga je over nadenken. Het is niet zo dat ik daar extreem over heb gedacht, maar ik heb wel voor mezelf gekeken: wat wil ik nog", vertelt hij bij ESPN.

Bij Club Brugge kreeg de spits geen nieuw contract. Hij koos uiteindelijk voor FC Utrecht, waar hij zich op zijn gemak voelt. "Toen kwam ik bij Utrecht terecht, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. De mensen behandelen me met respect. Ik haal er veel plezier uit, dan komen de goals vanzelf."

Tegen RKC kon Dost 45 minuten meedoen, volgende week zaterdag hoopt hij tegen SC Cambuur al langer te spelen. "Ik verwacht dat het steeds meer wordt. Ik ben hier niet voor niks gekomen, ik wil hier ook doelpunten maken. Ik neem geen genoegen met tien goals, dat is duidelijk. Ik heb een target, maar dat ga ik niet met iedereen delen. Het zijn er in ieder geval heel veel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie