Niet doorgebroken bij Anderlecht of Club Brugge, wel bij PSV: 'Concreet project'

Niet doorgebroken bij Anderlecht of Club Brugge, wel bij PSV: 'Concreet project'

7 augustus - 13:40 Laatste update: 13:41
15

Met Johan Bakayoko heeft PSV een nieuw Belgisch goudhaantje in de rangen. De negentienjarige flankaanvaller werd vorig seizoen nog Belofte van het Jaar in de Nederlandse Tweede Klasse en staat nu op de rand van de doorbraak in het A-elftal. Geen doorbraak dus in ons eigen land.

De jonge Bakayoko doorliep nochtans een groot deel van zijn jeugdopleiding in ons land en kwam uit voor onder andere Oud-Heverlee Leuven, KV Mechelen en uiteindelijk ook nog Club Brugge en RSC Anderlecht. Maar steeds brak hij er niet door.

Na een goed jeugdtoernooi met OHL kwam Bakayoko bij Club Brugge terecht, maar een groot succes werd dat niet. "Het lukte me niet om me aan te passen en op het einde van mijn eerste seizoen kreeg ik te horen dat het beter was dat ik op zoek ging naar een andere ploeg", geeft Bakayoko aan in Het Nieuwsblad.

Project
Hij trok na Club Brugge richting KV Mechelen, waar Bakyoko zich in de kijker speelde van RSC Anderlecht. Ook daar blonk hij uit in de jeugd, maar na één seizoen verliet hij de Brusselaars voor PSV. "Het project dat PSV me aanbood, was gewoon veel concreter", legt hij uit.

Bakayoko kon namelijk meteen profvoetbal spelen en daar had hij wel zin in. "Dat heeft me geholpen om volwassener en slimmer te worden. Door tegen mannen te spelen heb ik geleerd dat je er met kracht alleen niet komt, maar dat je je lichaam ook slim moet gebruiken. En dat het uiteindelijk om winnen draait", aldus de flankaanvaller.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie