Cercle-debutant werd opgeleid door Club Brugge: Ik had er geen toekomst meer

Cercle-debutant werd opgeleid door Club Brugge: "Ik had er geen toekomst meer"

07-08-2022 11:15
0

De Belgische voetbalwereld leerde afgelopen weekend kennismaken met Christian Ravych. In het duel tegen RSC Anderlecht viel de jonge verdediger in bij Cercle Brugge en vierde hij zijn debuut als profspeler. Voor Ravych een droom die uitkomt nadat hij de jeugdopleiding van rivaal Club Brugge doorliep.

Ravych speelde jaren voor de buren van Blauw-Zwart, maar koos afgelopen zomer voor een vertrek richting Cercle Brugge. Bij de landskampioen had hij niet het gevoel dat hij ook speelminuten zou krijgen. "Ik kreeg een goede opleiding bij Club, maar na elf jaar besefte ik dat ik er geen toekomst meer had", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Ravych koos voor een vertrek richting Cercle, waar hij flink wat vertrouwen voelde. "Rik De Mil (toen coach van de beloften van Club Brugge, red.) zag het niet echt in mij. Jimmy De Wulf van Cercle wel. Ik voelde enorm veel vertrouwen", geeft Ravych aan.

Een jaar later maakte de inmiddels twintigjarige Ravych ook zijn profdebuut bij Cercle Brugge. En de kans dat hij ook meer minuten gaat krijgen zit er dik in na de blessures van onder andere Edgaras Utkus en Sousa.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie