Dost (ex-Club Brugge) valt in bij Utrecht en voorkomt nederlaag met 2 gouden goals

06-08-2022 23:00

Bas Dost heeft zijn debuut bij FC Utrecht niet gemist. De ex-spits van Club Brugge viel in bij een 2-0 achterstand en wist hoogstpersoonlijk met twee goals een nederlaag te voorkomen.

Dost begon niet in de basis en moest op de bank beginnen. Hij zag hoe zijn ploegmaats bij FC Utrecht aanvankelijk niet konden overtuigen. RKC overtuigde wél: via Dario van der Buijs  (ex-Beerschot) en Iliass Bel Hassani stonden de Waalwijkers bij rust met 2-0 voor.

Dat was voor Utrecht-coach Fraser de reden om in te grijpen. Dost werd gebracht voor Douvikas en maakte zijn officiële debuut voor de Domstedelingen. Lang had hij niet nodig om zijn doelpuntenrekening te openen. Al na zeven minuten in de tweede helft was het raak en bracht hij de spanning terug. Utrecht trok vervolgens het initiatief naar zich toe. "Alle ballen op Bas" schalde in het uitvak en zo ging de ploeg in de slotfase spelen. Het leverde, ongelooflijk maar waar, de tweede treffer van Dost op. De boomlange spits was de RKC-defensie met het hoofd te slim af en zette zijn ploeg naast de Waalwijkers.

In de absolute slotfase was Utrecht nog een keer dicht bij de winnende treffer. Die viel niet, waardoor de punten gedeeld worden. Utrecht krijgt volgende week tegen SC Cambuur. RKC treft in de tweede speelronde FC Emmen in Drenthe.