Schreuder geeft verkeerde keuzes toe bij Ajax: 'Trainer moet in spiegel kijken'

06-08-2022 23:20
3

Alfred Schreuder is kritisch op zichzelf na de overwinning van Ajax bij Fortuna Sittard (2-3). De trainer van de Amsterdammers vindt dat hij een aantal mindere keuzes heeft gemaakt, wat één van de redenen was voor de matige eerste helft.

Tegen Fortuna koos Schreuder voor Daley Blind op het middenveld en Dusan Tadic in de spits. Ajax speelde echter een slechte eerste helft en kwam op achterstand, waarna de oefenmeester ingreep: Tadic ging naar 10, Blind terug naar de verdediging en Davy Klaassen en Brian Brobbey betraden het veld. "Dat kenmerkt ook weer dat je een grote club bent en veel wisselmogelijkheden hebt", zegt Schreuder voor de camera van ESPN.

"De wedstrijd vroeg om een dubbele wissel, met meer power naar voren", gaat de geboren Barnevelder verder. "Je wil daarnaast een signaal geven dat je niet tevreden bent."

In de tweede helft ging het beter bij Ajax, toen Kenneth Taylor als verdedigende middenvelder speelde en Brobbey als echte spits. "Ik leer hier ook van, een trainer moet ook in de spiegel kijken", zegt Schreuder. "Dat heb ik tegen de jongens gezegd: ik dacht dat we het zo konden doen als in de eerste helft. Dat bleek alleen niet zo goed te gaan. Dan moet je ingrijpen en wisselen. Dat ik lef moest tonen? Daar ben je trainer voor. Als je dat niet doet, is het ook niet goed.