Meunier en Hazard beginnen met drie punten, Chelsea haalt het van Everton

06-08-2022 20:44

Chelsea en Borussia Dortmund zijn allebei met een minimale zege aan de competitie begonnen. In Engeland rekenden The Blues af met Everton. In Duitsland versloeg BVB met Thomas Meunier en Thorgan Hazard Bayer Leverkusen.

Everton - Chelsea 0-1
Op Goodison Park maakten Kalidou Koulibaly en Raheem Sterling hun debuut namens Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel domineerde, maar was niet per se gevaarlijker dan Everton. De brilstand leek na de eerste helft nog steeds op het scorebord te staan, maar diep in blessuretijd werd Ben Chilwell gevloerd in de zestien van Everton. De bal ging op de stip en specialist Jorginho faalde niet: 0-1. In de tweede helft bleef Chelsea sterker, al kreeg Everton ook kansen. De ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand. Chelsea kent dus een prima start van het nieuwe Premier League-seizoen.

Borussia Dortmund - Leverkusen 1-0
Door de trieste afwezigheid van Sébasien Haller moest Dortmund-trainer Edin Terzić puzzelen voorin. Hij koos uiteindelijk voor toptalent Youssoufa Moukoko in de spits en voor Thomas Meunier als rechtsachter. Thorgan Hazard viel na 23 minuten voetballen al in. De enige treffer van de wedstrijd werd na negen minuten gemaakt door aanvoerder Marco Reus. De bal bleef hangen op de doellijn en daar reageerde de Duitse middenvelder erg alert op. Ook Dortmund heeft zijn eerste drie punten dus al binnen.