KV Oostende verrast Charleroi en gaat met de drie punten aan de haal

06-08-2022 20:13
4

KV Oostende heeft op bezoek bij Charleroi een uitstekende zaak gedaan. In een duel met eigenlijk weinig hoogtepunten zagen we toch drie doelpunten. Het werd 1-2 voor de kustploeg.

De kustboys begonnen sterk aan de partij en wisten enkele halve kansjes te creëren, zonder ook tot een doelpunt te komen. Het gaf Charleroi de mogelijkheid om het initiatief over te nemen én ook te scoren. Kayembe zag zijn poging in doel belanden, maar ook afgekeurd worden vanwege buitenspel.

KVO-doelman Guillaume Hubert moest daarop ook tot twee keer toe stevig ingrijpen en Charleroi verdiende zo stilaan dat openingsdoelpunt. Dat viel echter aan de overkant. Op het half uur kon Robbie D'Haese er 0-1 van maken en KVO op voorsprong schieten. Dat bleef het ook tot de rust.

Een pijnlijk einde van de eerste helft voor Charleroi, dat met een duidelijke opdracht het veld opging in die tweede helft. Het wilde absoluut scoren én wist dat ook te doen. Na 55 minuten voetballen wist Ken Nkuba Tshiend er weer 1-1 van te maken. Een klap voor KV Oostende bleek dat echter niet te zijn.

Tien minuten later was het namelijk alweer raak voor de bezoekers uit West-Vlaanderen. Atanga en Bätzner konden de thuisverdediging makkelijk oprollen en doelman Koffi kansloos te verslaan. 1-2 en alles te herdoen voor Charleroi. De thuisploeg ging daarop nog op zoek naar die gelijkmaker en ging vol in de aanval, maar slaagde er niet meer in om Hubert te verslaan. Het bleef 1-2.