Ontwikkeling van Bakayoko aan de hand van FIFA: 'Voor dribbelen score van 75'

Ontwikkeling van Bakayoko aan de hand van FIFA: 'Voor dribbelen score van 75'

6 augustus - 19:24
1

Onze landgenoot Johan Bakayoko hoopt dit seizoen door te breken bij PSV. De negentienjarige aanvaller heeft zo zijn eigen methodes om zich te ontwikkelen, vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad.

"Sinds mijn eerste jaar bij PSV heb ik een voetbalagenda", vertelt Bakayoko in de krant. "Ken je het voetbalspelletje FIFA? Wel, een paar jaar geleden heb ik in een boekje een profiel voor mezelf opgesteld. Op elk onderdeel gaf ik mezelf een score op honderd. Dribbelen vond ik mijn sterkste punt: daarvoor gaf ik mezelf een 75 - ik moet realistisch blijven. Mijn rechtervoet en mijn kopspel waren mijn mindere punten: die score lag ergens tussen de 50 en de 60."

"Elk seizoen leg ik mezelf een doelstelling op voor elk onderdeel van mijn spel", vervolgt de vleugelaanvaller. "En in mijn agenda schrijf ik dus elke dag een puntje neer waarop ik die dag wil focussen tijdens de training. Morgen ga ik bijvoorbeeld extra aandacht besteden aan mijn aannames. Dat je nog nooit van zo'n voetbalagenda had gehoord? Tja, er zijn héél veel jonge voetballers. Als je beter wil worden dan de rest, moet je dus ergens het verschil proberen te maken."

De aanpak van Bakayoko lijkt zijn vruchten af te werpen. Het afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot Belofte van het Jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Namens Jong PSV tekende hij voor zeventien goals en twaalf assists. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie