Spurs wint met ruime cijfers van Lavia en co, promovendus Nottingham verliest

06-08-2022 18:00
4

Tottenham Hotspur is het nieuwe Premier League-seizoen uitstekend begonnen. In eigen huis won de ploeg van Antonio Conte met ruime cijfers van Southampton, waar Roméo Lavia in de basis begon. Newcastle United versloeg promovendus Nottingham Forest.

Tottenham Hotspur-Southampton 4-1
Hoewel het superduo Harry Kane-Heung-min Son aan de aftrap stond, had Tottenham het tweetal niet nodig om Southampton te verslaan. Bij de bezoekers speelde Lavia de volledige match. Deze zomer kwam het voormalige jeugdproduct van Anderlecht over van Manchester City. Nadat James Ward-Prowse de bezoekers vroeg op voorsprong had gezet, bogen Ryan Sessegnon en Eric Dier de achterstand nog voor rust om. Na rust klaarde Dejan Kulusevski het klusje, nadat het derde doelpunt op naam van Southampton-speler Mohammed Salisu kwam. Lavia kwam

Newcastle United-Nottingham Forest 2-0
Fabian Schär en Dan Burn vormden het hart van de defensie. Nota bene Schär zorgde voor de openingstreffer. Callum Wilson verdubbelde tien minuten voor tijd de marge. Dat was tevens het slotakkoord.

Overige wedstrijden
AFC Bournemouth-Aston Villa 2-0
Leeds United-Wolverhampton Wanderers 2-1 (Leander Dendocker speelde de volledige match)