Genoeg kansen voor winnend Genk, dat het nog spannend maakt tegen Eupen

06-08-2022 17:48
22

KRC Genk is er opnieuw in geslaagd de drie punten te pakken. Na een sterke eerste helft leken de Limburgers goed op weg naar winst, maar Eupen kon het uiteindelijk toch nog spannend maken. Het werd 4-2.

KRC Genk begon overtuigend aan het seizoen en wist afgelopen weekend nog met 3-1 te winnen van Standard. Tegen KAS Eupen zette het die vorm gewoon voort. Na amper twee minuten kon er al gevierd worden en was het 'Ito-vervanger' Joseph Paintsil die er 1-0 van maakte.

Na een knappe actie van Cyriel Dessers stond het na nog geen tien minuten voetballen zelfs al 2-0. De spits scoorde niet, maar zag hoe ploegmaat Paintsil in de herneming zijn doelpunten totaal verdubbelde en Genk zo op weg naar winst zette.

Er waren kansen genoeg, aan beide zijden, om er een bijzonder leuk schouwspel van te maken. De beste mogelijkheden waren voor Genk, maar dat derde doelpunt kwam er niet. Eupen knokte zich terug in de partij en zag dat via Prevljak ook beloond worden met een doelpunt.

Terug een wedstrijd? Niet dus. Al snel daarna werd het verschil weer uitgediept door Pavel Hrosovsky, die met een afstandsschot doelman Nurudeen wist te verrassen en de 3-1 ruststand op het scorebord plaatste.

En ook in de tweede helft bleef Genk baas en leek het goed op weg naar dat vierde doelpunt. Trésor was tot drie keer toe gevaarlijk, maar vond de weg naar doel niet. Ook Hrosovsky kreeg de bal niet in doel, maar Genk kreeg wel het deksel op de neus. Op het uur wist Eupen weer vuur in de partij te brengen en scoorde Regan Charles-Cook de 3-2.

Het doelpunt zorgde nog voor een spannend slot, met twee ploegen die absoluut nog een belangrijk doelpuntje wilden scoren. Genk kreeg genoeg mogelijkheden om de wedstrijd ook dood te maken, maar liet die liggen. Eupen ging dan weer vol voor dat punt, al werd Maarten Vandevoordt niet zwaar aan het werk gezet. Eupen zag ook Stef Peeters nog een rode kaart krijgen en scoorde uiteindelijk niet meer.

Genk deed dat wel. Het leek niet meer te gaan gebeuren. En dan gebeurt het uiteraard toch. In de blessuretijd wist Genk zich te verzekeren van de zege dankzij een doelpunt van Trésor. 4-2 de eindstand.