Liverpool stelt teleur met remise: Mitrovic (ex-Anderlecht) grote man bij Fulham

06-08-2022 15:29 Laatste update: 17:29
3

Liverpool FC heeft niet weten te winnen in de eerste speelronde van de Premier League. De ploeg van Jürgen Klopp speelde met 2-2 gelijk tegen Fulham FC en liet een fletse indruk achter op bezoek bij de promovendus. Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) was de grote man met twee doelpunten.

Liverpool begon als favoriet aan het duel, maar wist in de openingsfase die status niet waar te maken. De ploeg van Jürgen Klopp speelde stroef en liet zich gemakkelijk opjagen door een gretig Fulham.

Na ruim een half uur spelen waren The Reds nog steeds niet in goede doen en kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong: Aleksandar Mitrovic, die vorig seizoen furore maakte in de Championship, kopte heerlijk raak uit een voorzet van Kenny Tete.

De ploeg van Klopp probeerde voor rust nog iets terug te doen en dat resulteerde in een schot op de paal van Luis Díaz. In de eerste helft bleven alleen Díaz, Van Dijk en Alisson Becker overeind en presteerde de rest van de ploeg ondermaats. De ruststand was met 1-0 dan ook terecht.

In de tweede helft bracht Klopp aanwinst Darwin Núñez binnen de lijnen en de Uruguayaan stichtte meteen gevaar. Na enkele kansen te hebben gemist, schoot de spits na ruim een uur via een deflectie binnen. Joël Matip verspeelde tien minuten later echter knullig de bal, waardoor Fulham ontsnapte.

Mitrovic wist zich langs Van Dijk te wurmen en de Nederlander veroorzaakte zijn eerste strafschop sinds zijn komst bij Liverpool. Mitrovic ging zelf achter de bal staan en faalde niet, waardoor Fulham weer aan de leiding kwam. Liverpool wist in de afgelopen 51 (!) duels daarvoor geen strafschop weg te geven.

In de slotfase kwamen The Reds alsnog langszij: Mohamed Salah ontving de bal uit de kluts en aarzelde niet. De Egyptenaar schoot strak binnen en zette de stand weer gelijk. Liverpool kon in de laatste minuten maar weinig forceren en beging vooral overtredingen in de opbouw.

Promovendus Fulham pakt daardoor knap een punt in het eerste duel in de Premier League, terwijl Klopp ten rade moet gaan bij zijn ploeg na het zwakke spel.