Otasowie hard aangepakt na puntenverlies Club Brugge: 'Een brokkenpiloot'

Otasowie hard aangepakt na puntenverlies Club Brugge: 'Een brokkenpiloot'

6 augustus - 09:57
41

Club Brugge kende ook vrijdag een moeilijke avond en wist niet te overtuigen tegen Zulte Waregem. Het werd 1-1 in de partij tegen Essevee, waarin de Belgische kranten ook één speler door de ondergrens zagen zakken: Owen Otasowie.

Door het vertrek van Stanley Nsoki kreeg de Amerikaan nog eens de kans om zich te tonen bij Blauw-Zwart. Een keuze van Carl Hoefkens die niet meteen al te best uitpakte. De jonge verdediger beging achterin twee enorme fouten en zag Simon Mignolet hem nog net redden met uitstekende reddingen.

De Belgische kranten waren alvast bijzonder streng voor Otasowie. Zo kreeg de Amerikaan bij La Dernière Heure slechts een 2 op 10 voor zijn partij. 'Hij stapelde de slechte keuzes op en bood zo grote kansen aan de aanvallers van Zulte Waregem aan. Wederom een kans voorbij, terwijl hij na het vertrek van Nsoki en afwezigheid van Hendry toch een troef had', schrijft men.

Het Nieuwsblad zag ook hoe Otasowie bijzonder slecht begon aan de wedstrijd, maar zag de verdediger ook groeien naarmate de partij vorderde. 'Dramatisch begin: twee keer stom balverlies, evenveel keer redde Mignolet de meubelen. Herpakte zich na de rust, maar werd geblesseerd gewisseld', gaf men aan.

Brokkenpiloot
En Het Laatste Nieuws spaarde de Amerikaan helemaal niet. 'Een krachtpatser van z'n eightpack kunnen we alleen maar dromen', begon men. 'Helaas voor Club is Otasowie ook een brokkenpiloot. De jongeman is betrouwbaarder op de catwalk, als model van Burberry, dan in een defensie. Drie keer ging het licht gisteravond uit bij Otasowie. Alleen al in de eerste helft.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie