Invaller Sambi Lokonga trekt goede lijn door met Arsenal, Lyon wint makkelijk

Invaller Sambi Lokonga trekt goede lijn door met Arsenal, Lyon wint makkelijk

5 augustus - 23:15
3

Arsenal is goed begonnen aan het nieuwe seizoen in de Premier League. Met Albert Sambi Lokonga, die in het slot inviel, werd er vlot gewonnen van Crystal Palace.

Crystal Palace - Arsenal 0-2
Arsenal was tijdens de voorbereiding al op dreef met onder meer zeges op Chelsea (4-0) en Sevilla (6-0). Die lijn werd vrijdag doorgetrokken tijdens de Premier League-start tegen Crystal Palace. Met aanwinsten Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus in de basis kwamen The Gunners na twintig minuten op voorsprong. Na een hoekschop en een kopbal van Zinchenko wist Gabriel Martinelli raak te knikken.

Arsenal was met name voor rust de bovenliggende partij. In de tweede helft liet ook de thuisploeg zich een paar keer zien, maar vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Een voorzet van Saka verdween via Palace-speler Guehi in het doel. Het 'wij staan bovenaan' werd vervolgens ingezet door de Arsenal-fans.

Olympique Lyon - Ajaccio 2-1
Olympique Lyon is met een zege begonnen aan het Ligue 1-seizoen. Zonder Jason Denayer, die is vertrokken bij de club, was start van Les Gones veelbelovend. Tetê opende de score op aangeven van Lacazette en de ervaren aanvaller benutte vervolgens zelf een penalty: 2-0.

Na een klein halfuur was de spanning echter weer helemaal terug in de wedstrijd. Doelman Anthony Lopes kreeg een rode kaart vanwege gevaarlijk uitkomen en  Thomas Mangani benutte de strafschop. Lang kon Ajaccio niet genieten van het numerieke voordeel: in de blessuretijd van de eerste helft kreeg Romain Hamouma zijn tweede gele kaart toen de gemoederen even hoog opliepen.

Lyon en Ajaccio waren na rust aan elkaar gewaagd, maar een doelpunt viel niet meer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie