Club Brugge overtuigt opnieuw niet en verliest ook punten tegen Zulte Waregem

05-08-2022 22:40
177

Voor Club Brugge zit er voor de tweede keer op rij geen overwinning in dit seizoen. Na het mindere resultaat tegen KAS Eupen kon het ook tegen SV Zulte Waregem niet overtuigen. In eigen huis werd het 1-1.

Club Brugge had na de partij tegen KAS Eupen nog wat goed te maken voor de eigen fans en eiste ook snel het balbezit op tegen Zulte Waregem. Wie dacht dat dat ook voor kansen zou zorgen van Blauw-Zwart kwam bedrogen uit. Die kansen waren voor de bezoekers uit Waregem.

Na twee grote individuele fouten van Otasowie, die Stanley Nsoki verving, moest Simon Mignolet tot twee keer toe de meubelen redden. Zulte Waregem verdiende eigenlijk een doelpunt, Mignolet voorkwam echter dat openingsdoelpunt.

Het bleek voor Club Brugge toch het sein om wakker te worden en zelf wat kansen bij elkaar te voetballen. De laatste pass ging echter net iets te vaak mis om Sammy Bossut ook echt aan het werk te zetten. In het slot kwamen er toch wat kansen via de altijd gevaarlijke Jutgla, maar het doelpunt viel niet in de eerste helft.

Geen al te beste eerste helft van de Bruggelingen, maar in de tweede helft kwam dat doelpunt er dan toch. Na een schitterende actie tussen Vanaken, Sowah en Skov Olsen kon die laatste in twee keer Bossut verschalken: 1-0.

Club Brugge was wakker en wilde die overwinning helemaal veilig stellen met een tweede doelpunt. Skov Olsen en Nielsen vonden Bossut, maar niet de weg naar de netten. Club Brugge was baas, maar zag dat niet beloond worden. En daar profiteerde Zulte Waregem van. Halfweg de tweede helft was Drambaev tegenstander Mata te snel af bij een snelle voorzet en tikte hij de bal voorbij Mignolet.

Een klap voor Blauw-Zwart, dat er plots amper nog uitkwam en meermaals begon te bibberen achterin. Carl Hoefkens greep in en bracht Noa Lang en Cyle Larin op het veld. Ook die zorgden niet voor de verandering. Kansen kwamen er niet meer, doelpunten ook niet. Het bleef 1-1.