Ex-jeugdspeler van Anderlecht en Genk maakt indruk bij PSV: 'Heel goed'

Ex-jeugdspeler van Anderlecht en Genk maakt indruk bij PSV: 'Heel goed'

05-08-2022 21:48
1

Ruud van Nistelrooij is blij met de ontwikkeling van Ismael Saibari. De voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht en KRC Genk kreeg tegen het AS Monaco van Philippe Clement een kans om zich te tonen en kon ook imponeren.

Na afloop van de wedstrijd tegen Monaco kreeg Van Nistelrooij vragen over Saibari, die zijn basisdebuut maakte bij PSV. "Hij heeft het dinsdag wederom heel goed gedaan", laat de coach optekenen door Voetbal International. "Hij staat er goed op. Het vertrouwen is er bij hem. Ik kan hem er in zo’n wedstrijd opgooien. Het is knap hoe hij dat heeft ingevuld."

Van Nistelrooij is überhaupt tevreden over de ontwikkeling van Saibari. "Ik vind dat de voorbereiding die hij gedraaid heeft heel goed was. Ik vond de wedstrijd van vandaag een wedstrijd voor hem om zich te laten zien op die plek, daar waar hij inviel tegen Ajax."

"Ismael is gewoon een heel goede speler. Fysiek heel sterk, goed inzicht, een goede techniek", gaat Van Nistelrooij verder. "Hij heeft ook veel power en kan ook verticaal spelen. Dat zag je ook een aantal keer. Met acties, met balvast zijn."

De Marokkaanse Spanjaard verhuisde als kind naar België, waar hij in de jeugd uitkwam voor onder andere Beerschot, RSC Anderlecht en KRC Genk. In 2020 trok hij echter richting Nederland, waar hij ging uitkomen voor PSV. Na twee seizoenen bij Jong PSV krijgt hij nu zijn kans bij het A-elftal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s