'KVC Westerlo ziet sterkhouder maandenlang aan de kant staan met kruisbandletsel'

'KVC Westerlo ziet sterkhouder maandenlang aan de kant staan met kruisbandletsel'

05-08-2022 21:16
2

Een flinke domper voor KVC Westerlo, dat het een lange tijd zonder sterkhouder Erdon Daci zal moeten doen. De Macedoniër liep deze week een knieblessure op en is maanden buiten strijd.

Daci verdraaide woensdag zijn knie op training en verder onderzoek wees uit dat dat een gescheurde kruisband heeft opgeleverd. Daci moet onder het mes en wacht nu een maandenlange revalidatie, weet men bij Het Nieuwsblad.

Een flinke domper voor de spits, maar ook voor Westerlo. De Macedoniër was het afgelopen seizoen met tien doelpunten in 28 partijen nog de grote uitblinker bij de Kemphanen en was ook dit seizoen al goed voor een doelpunt. De promovendus moet het nu echter zonder de doelpuntenmaker doen.

Onze competitie ziet daarmee opnieuw een speler uitvallen door een kruisbandletsel. Eerder scheurden ook Luca Oyen, Adnane Abid (KRC Genk), Tarik Tissoudali (KAA Gent) en Edgaras Utkus (Cercle Brugge) hun kruisbanden al. Verder moet in de Challenger Pro League Lierse SK het door diezelfde blessure ook zonder doelman Jens Teunckens doen.