OFFICIEEL: Benteke verlaat Crystal Palace voor DC United

OFFICIEEL: Benteke verlaat Crystal Palace voor DC United

05-08-2022 19:43 Laatste update: 19:54
19

Na jarenlang in Engeland vertoefd te hebben zal Christian Benteke de Premier League dan toch verlaten. Onze landgenoot trekt richting de Verenigde Staten, waar hij in de MLS zal uitkomen voor D.C United.

Met dat bericht komt de doorgaans goed geïnformeerde Amerikaanse journalist Tom Bogert naar buiten. De 31-jarige spits leek dit seizoen opnieuw bankzitter te gaan zijn bij Crystal Palace en zocht dan ook naar een oplossing. Die heeft hij nu gevonden bij D.C. United.

Bij de ploeg uit Washington, waar ook Rafael Romo (ex-Oud-Heverlee Leuven), Andy Najar (ex-Anderlecht), Chris Durkin (ex-STVV) en Brendan Hines-Ike (ex-KV Kortrijk) spelen zal Benteke dit seizoen voor de doelpunten moeten zorgen.

Voor Benteke wordt het zijn eerste avontuur buiten Engeland sinds 2012, toen Aston Villa hem overnam van KRC Genk. Sindsdien kwam hij nog uit voor FC Liverpool en Crystal Palace. Bij die club was hij vorig seizoen goed voor vier doelpunten en één assist in 31 partijen.

Update: Inmiddels heeft D.C. United de komst van Benteke ook officieel bekend gemaakt. Hij heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2024, met optie op een extra seizoen.