Vanhaezebrouck lovend over aanpak Tissoudali: “Hij was al bezig met revalidatie”

Vanhaezebrouck lovend over aanpak Tissoudali: “Hij was al bezig met revalidatie”

5 augustus - 20:18
3

Tarik Tissoudali mist het WK door een kruisbandblessure. Een aderlating voor Marokko én KAA Gent. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak op een persconferentie over de harde klap.

Uiteraard kwam het nieuws hard aan, maar volgens Vanhaezebrouck heeft Tissoudali de knop snel kunnen omdraaien. “Het is in de eerste plaats een harde klap voor de speler. Hij heeft dit nieuws wel positief opgenomen, ondanks alle tegenslagen die er bij komen kijken”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van KAA Gent.

Tissoudali dacht meteen aan revalideren. “De operatie ging deze ochtend door. Het was even wachten maar in zijn hoofd was hij al bezig met zijn revalidatie. Dit maakt ook deel uit van het voetbal. Een loopbaan loopt van je 16 tot als je pakweg 35 jaar oud bent. Dat is lang. Dan moet je om leren gaan met kleine en grote problemen. Het is belangrijk dat je dan met een positieve input die uitdagingen aangaat.”

Tissoudali mist het WK, maar mentaal staat hij sterk. “Hij zei me zelfs dat de WK-periode in november en december ideaal is voor hem. Dat is alvast meer dan een maand dat hij geen competitieduels mist tijdens zijn revalidatie. Positiever kan je niet zijn, als je weet dat hij het WK mist. Dat toont wie Tarik is. Chapeau. Er wordt veel over hem verteld, er deden veel verhalen de ronde. Maar hij beseft echt van waar hij komt, waar hij staat en waar hij naar toe wil.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie