Mertens wordt ereburger van Napels: “Heeft zo veel gegeven voor onze stad”

Mertens wordt ereburger van Napels: “Heeft zo veel gegeven voor onze stad”

5 augustus - 18:26
1

Dries Mertens en Napoli, het blijft een geslaagd huwelijk. De aanvaller is de clubtopscorer aller tijden en een icoon in Napels. Dat wordt nu ook extra in de verf gezet, de Rode Duivel wordt ereburger.

Dat maakte burgemeester Gaetano Manfredi bekend na de gemeenteraadsvergadering. Mertens kwam in 2013 over van PSV en werd publiekslieveling bij Napoli. Uiteindelijk scoorde hij 148 doelpunten na negen jaar. Nu komt er echter een einde aan zijn periode bij Napoli.

De aanvaller is transfervrij en zal de club verlaten. Wie Mertens zegt, zegt nochtans meteen Napels. Ook met zijn vrouw Kat Kerkhofs en zoontje Ciro Romeo is de familie Mertens één en al Napolitaan. Nu krijgt Mertens aldus het ereburgerschap.

“Ik heb veel verzoeken gekregen, zowel van de gemeenteraad als van veel burgers, allemaal getroffen door de band van Mertens met de stad, ook gesterkt door zijn beslissing om zijn huis in Napels te houden”, citeert Het Nieuwsblad de burgmeester van Napoli.

“We zullen het proces van ereburgerschap starten omdat het mij niet alleen passend lijkt, maar het is ook een erkenning voor één van onze medeburgers die zoveel heeft gegeven. Vanuit sportief oogpunt, maar ook voor onze stad in het algemeen. Ik hoop dat hij dat ook zal blijven doen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie