Bolingoli werkt aan echte terugkeer: Opbouwen naar 90 minuten

Bolingoli werkt aan echte terugkeer: "Opbouwen naar 90 minuten"

5 augustus - 22:45
0

Boli Bolingoli-Mbombo kende met KV Mechelen niet de verhoopte seizoensstart: nul op zes. Bolingoli is, net als KV Mechelen, momenteel zoekende, vooral naar stabiliteit, zo liet hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Op de openingsspeeldag begon Bolingoli bij Malinwa op de bank tegen Antwerp. 20 minuten voor tijd viel hij in, maar kon een 0-2-nederlaag tegen The Great Old niet voorkomen. Op de tweede speeldag starte de 27-jarige Congolese-Belg wel (tegen KV Oostende), maar hij werd aan de rust gewisseld. Daar was een reden voor: “In overleg met de (medische) staf was er al op voorhand vastgelegd dat ik maar 45 minuten ging spelen”, vertelde Bolingoli die naar eigen zeggen nog verder kon, maar niets wou forceren.

De KV Mechelen-speler gaf aan dat het voor hem iedere week opbouwen is naar 90 minuten spelen. Door blessureleed is het al van 16 oktober van vorig jaar geleden dat Bolingoli, voor zijn transfer naar KVM, een officiële wedstrijd speelde.

Zaterdagavond treedt KV Mechelen thuis aan tegen Union Saint-Gilloise. Het valt nog af te wachten of Bolingoli 90 minuten tussen de lijnen zal staan tegen de Brusselaars. KV Mechelen gaat op zoek naar een eerste punt van dit seizoen, Union reist af naar Mechelen voor zeven op negen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie