Opvallend: Ex-STVV-spits mist zijn eigen bruiloft en stuurt zijn broer

Opvallend: Ex-STVV-spits mist zijn eigen bruiloft en stuurt zijn broer

05-08-2022 13:05 Laatste update: 13:47
6

Je debuut maken voor een nieuwe club of je bruiloft, beiden zijn bijzonder, maar Malmö-spits Buya Turay (ex-STVV) stond voor de keuze: zijn nieuwe club of zijn verloofde. Hij koos voor zijn nieuwe club en stuurde zijn broer naar de bruiloft.

De 27-jarige Buya Turay maakte deze zomer de overstap van het Chinese Henan Songshan Longmen naar het Zweedse Malmö. De bedoeling was dat hij en zijn vrouw elkaar het jawoord zouden geven, maar Turay kon niet komen omdat Malmö hem vroeg om eerder naar de club te komen. "Ik was niet aanwezig op mijn eigen bruiloft. Mijn broer moest mij vertegenwoordigen", liet Turay optekenen in Sportbladet.

Doordat zijn transfer van China naar Zweden zo gehaast ging, moest Turay zijn eigen bruiloft missen. Eerder deze week postte de spits uit Sierra Leone foto's op Instagram van zijn bruiloft. "We zijn op 21 juli getrouwd in Sierra Leone, maar ik was er niet omdat Malmö me vroeg om eerder te komen. De foto's hebben we van tevoren genomen zodat het leek alsof ik er was, maar mijn broer vertegenwoordige me."

Daardoor kon Turay wel zijn debuut voor Malmö maken. Tegen Diddeleng kwam hij negen minuten voor tijd onder luid gejuich tussen de lijnen. "Het voelde zo goed. Ik kijk ernaar uit om mijn best te doen voor iedereen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie