OFFICIEEL: Ontgoochelende recordman Eleke ruilt Beerschot in voor Verre Oosten

OFFICIEEL: Ontgoochelende recordman Eleke ruilt Beerschot in voor Verre Oosten

05-08-2022 11:01

K. Beerschot V.A. gelooft niet dat Blessing Eleke nog van waarde kan zijn om de terugkeer naar de Jupiler Pro League te bewerkstelligen. De Antwerpse club heeft dan ook besloten om haar aanvaller van de hand te doen. Kashima Antlers is zijn nieuwe werkgever.

Via haar officiële kanalen heeft Beerschot de transfer van Eleke aangekondigd. De Nigeriaanse spits gaat aan de slag in Japan, bij topclub Kashima Antlers. Hoeveel boter er bij de vis komt of voor hoeveel jaar hij daar getekend heeft, valt niet af te leiden. Hoe dan ook komt er na twee jaar dienstverband op het Kiel een einde aan de onderlinge samenwerking.

Eigenlijk liep Eleke zelfs maar één seizoentje rond in Antwerpen, aangezien hij sinds vorige zomer al verhuurd werd aan het Turkse Gençlerbirligi. Bij Beerschot slaagde de spits er namelijk niet in om potten te breken. Nochtans werd hij in de mercato van 2020 nog aangekondigd als 'een toptransfer'. Met amper vijf basisplaatsen en één schamel doelpuntje bleken die woorden achteraf verkeerd.

Op huurbasis bij Gençlerbirligi deed Eleke het overigens wél naar behoren. In de Turkse Süper Lig was de Nigeriaan een vaste waarde en vond hij ook zijn neus voor doelpunten opnieuw. Hij maakte er zeven treffers. Die hebben Kashima Antlers blijkbaar overtuigd. Stilaan mag Eleke zich een ware globetrotter noemen. Na Nigeria, Slovenië, Israël, Zwitserland, België en Turkije wordt Japan nu al zijn zevende woonplaats.