Salarissen Bayern München uitgelekt: Mané grootverdiener, 'pay-cut' voor De Ligt

Salarissen Bayern München uitgelekt: Mané grootverdiener, 'pay-cut' voor De Ligt

05-08-2022 10:43
2

De salarissen van Bayern München liggen op straat. Sadio Mané is na zijn komst de best betaalde speler in Beieren én de Bundesliga, meldt BILD. Ook Matthijs de Ligt ziet de miljoenen binnenstromen, al verdiende hij voorheen meer.

Na het vertrek van Robert Lewandowski, die 24 tot 26 miljoen toucheerde, heeft een nieuwe grootverdiener: de van Liverpool overgekomen Mané. De dertigjarige aanvaller ontvangt naar schatting 22 miljoen euro bruto per jaar, inclusief bonussen. Daar gaan nog Duitse belastingen vanaf.

Op de tweede en derde plaats in het salarishuis staan Manuel Neuer (21 miljoen) en Thomas Müller (20,5 miljoen), gevolgd door Leroy Sané (20 miljoen), Kingsley Coman (20 miljoen) en Joshua Kimmich (19,5 miljoen). Kimmich voerde de gesprekken over zijn nieuwe conract zelf, waardoor hij geen commissie hoefde af te staan aan een zaakwaarnemer. Dat komt in de Europese top vaak neer op tien à twintig procent van het jaarsalaris.

Matthijs de Ligt heeft ook weinig te klagen. Met zijn overstap van Juventus naar Bayern München verzekerde hij zich van een jaarsalaris van zestien miljoen euro. Na belastingen blijft daardoor acht miljoen euro van over, inclusief bonussen. In Italië verdiende hij nog tien miljoen euro netto.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie