Coëfficiëntenfeestje mag ingezet worden na uitstekende week voor Belgisch voetbal

Coëfficiëntenfeestje mag ingezet worden na uitstekende week voor Belgisch voetbal

05-08-2022 09:30 Laatste update: 23:43
38

Het Belgisch voetbal heeft er een schitterende Europese week opzitten. Met drie overwinningen in drie partijen pakten de Belgische clubs flink wat punten. En de concurrentie deed het dan weer een pak minder.

Deze week mag er gerust een coëfficiëntenfeestje gevierd worden. Union, RSC Anderlecht en Royal Antwerp deden wat ze moesten doen en wonnen hun Europese wedstrijd. Daardoor kan het Belgisch voetbal een mooie 0,600 punten bijschrijven.

Een mooi resultaat, zeker als we kijken naar onze concurrentie. Grote concurrent Oostenrijk zag topclub Rapid Wien onverwacht verliezen van Neftci Bakoe, terwijl ook Sturm Graz verloor van Dynamo Kiev. Wolfsberger geraakte tegen Griza niet verder dan een gelijkspel. Er werd dus slechts 0,100 punten gesprokkeld.

Ook bij Servië heeft men geen al te beste week achter de rug en werden er amper 0,250 bij elkaar gevoetbald. Partizan Belgrado verloor van het Cypriotische AEK Larnaca en ook Cukaricki wist geen punten te pakken tegen Twente. Crvena Zvezda wist dan wel weer te winnen van Pyunik Yerevan.

De race
Dankzij deze goede week verstevigt België de belangrijke tiende plek in de stand en neemt het afstand van Servië. Het verschil bedraagt inmiddels 1,700 punten met de Serviërs. Daarnaast is ons land weer wat dichter bij Oostenrijk gekomen en bedraagt het verschil amper 0,600 punten. De negende plek is dus in het vizier voor ons land.

Al blijft het bijzonder belangrijk om punten te blijven pakken. België ziet de komende twee seizoenen namelijk twee heel goede seizoenen wegvallen qua punten en zal dus resultaten moeten blijven halen. In 2018-2019 werden er maar liefst 7,800 punten gesprokkeld. Aan de Belgische teams dus de opdracht om dit seizoen beter te doen.