Anderlecht mag zich al bijna opmaken voor confrontatie tegen BSC Young Boys

04-08-2022 21:28
11

De kwalificatie voor RSC Anderlecht is nog niet zeker, maar de Brusselaars lijken maar weinig moeite te gaan kennen met Paide. Het is dus uitkijken naar de volgende tegenstander van de Brusselaars. Dat zou weleens BSC Young Boys kunnen worden.

Uit de loting voor de Conference League werd duidelijk dat Anderlecht het in de volgende ronde zal opnemen tegen BSC Young Boys of KuPS Kuopio uit Finland. Die twee ploegen namen het donderdag ook op tegen elkaar en uit die confrontatie bleek BSC Young Boys de sterkste.

De ploeg uit Zwitserland kende weinig moeite met KuPS en wist de partij met 0-2 te winnen. Het was Nsame die na 25 minuten voetballen Young Boys vanop de stip op voorsprong bracht. Elia wist nog voor het einde van de eerste helft er 0-2 van te maken.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor Young Boys, maar een doelpunt viel er niet. Het bleef 0-2, waardoor het wel een goede uitgangspositie heeft voor de terugwedstrijd en dus ook mag hopen op een confrontatie tegen hoogstwaarschijnlijk Anderlecht.