Leye werpt bloemetjes naar ex-Standard-collega's: Hij heeft me veel gesteund

Leye werpt bloemetjes naar ex-Standard-collega's: "Hij heeft me veel gesteund"

04-08-2022 22:30
8

SV Zulte Waregem is onder Mbaye Leye goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Het won met 2-0 van RFC Seraing en verloor nipt met 1-0 op de Bosuil tegen Antwerp. De Senegalees is bij Essevee bezig aan zijn eerste volledige seizoen als T1.

Leye is 39 jaar en staat aan het begin van zijn trainerscarrière. Als speler leerde Leye erg veel van Franky Dury bij Zulte-Waregem, maar het was vooral met Michel Preud'homme, waarmee hij bij Standard samenwerkte, dat Leye een geweldige band had, zo vertelde Leye bij Eleven Sports. "Ik werd zijn assistenttrainer voordat ik hoofdtrainer werd en onder hem begon ik een ander soort voetbal te waarderen", zei Leye die vindt dat hij enkele van de zaken van Preud'homme's spel heeft overgenomen.

"Hij is iemand die me veel heeft gesteund, zeker op de momenten waarop ik het het moeilijkst had." Volgens Leye bestaat het voetbal dat hij als trainer laat spelen uit verschillende elementen, maar is de invloed van Preud'homme heel belangrijk geweest voor hem. Ook wierp de trainer van Zulte Waregem nog een bloemetje naar Domenique D'Onofrio. "Hij was iemand uitzonderlijk, hij heeft me veel bijgebracht op menselijk vlak."

Zulte Waregem en Leye openen speeldag 3 op het veld van Club Brugge. Beide ploegen gaan op zoek naar een zes op negen.