Buijs (KV Mechelen): Eén ding bepaalt je succes: de kwaliteit van je spelers

Buijs (KV Mechelen): "Eén ding bepaalt je succes: de kwaliteit van je spelers"

04-08-2022 23:30
10

Danny Buijs, de nieuwe Nederlandse coach van KV Mechelen, is zijn avontuur bij Malinwa niet op de verhoopte manier begonnen: nul op zes na nederlagen tegen Antwerp en KV Oostende. In een interview met Eleven Sports gaf Buijs zijn visie op prestaties van een voetbalclub.

"Uiteindelijk bepaalt maar één ding of je ergens succesvol bent: de kwaliteit van je beschikbare spelers", stelde Buijs. Hij voegde eraan toe dat je spelers spelers in hun kracht moet laten spelen. "Ik ben een winnaar en wil zoveel mogelijk winnen, alleen moet je soms accepteren dat je in eindresultaat verliest, maar op andere vlakken heel veel goede dingen hebt bereikt", zo liet Buijs optekenen.

Tot nog toe kon de Nederlander als trainer van KVM geen competitiewedstrijd winnen, maar uit het verleden leerde hij dat dat niet altijd het belangrijkste is. "Soms behaal je sportief niet de plek waar je van droomt, maar heb je je jongens zo ontwikkeld dat je club enorm veel geld kan opleveren met transfers in het hedendaagse voetbal", aldus Buijs.

KV Mechelen neemt het op speeldag 3 thuis op tegen Union Saint-Gilloise. De Brusselaars staan na drie speeldagen derde met vier op zes.