Ligue 1-kenner over Onana: Op basis van vorig seizoen, is hij dat niet waard

Ligue 1-kenner over Onana: "Op basis van vorig seizoen, is hij dat niet waard"

04-08-2022 13:00 Laatste update: 13:28
4

Amadou Onana is het op de transfermarkt. De 20-jarige Belgische middenvelder kan naar West Ham United, Everton en Leicester City. West Ham legde een bod van 40 miljoen euro op tafel bij Lille OSC, de huidige club van Onana. Volgens Ligue 1-kenner Sirik Geffray is dat wel een heel hoog bod voor Onana.

"Vorige week weigerde de voorzitter van Lille al een bod van 30 miljoen euro van West Ham", zo citeerde Sporza Geffray, volgens wie Lille een beetje gegokt heeft. Maar die gok heeft uitgepakt want West Ham legde er nog eens 10 miljoen bovenop. "Dat heeft me wel verrast", zei Geffray die de analogie maakte met de smaakmaker van Lille van afgelopen seizoen: Renato Sanchez die voor (slechts) 15 miljoen euro naar PSG lijkt te vertrekken.

"Wie ben ik ook om daarover te oordelen", relativeerde Geffray. Afgaande op de prestaties van Onana van afgelopen seizoen, is Onana volgens Geffray geen 40 miljoen euro waard. "Maar die Engelse clubs kijken vooral naar het potentieel en de mogelijke doorverkoopwaarde", wist Geffray, "Onana is ook nog maar 20 jaar. Dat speelt ook wel een rol."