OFFICIEEL: KV Mechelen plukt nieuwe Head of Performance weg bij Heracles

OFFICIEEL: KV Mechelen plukt nieuwe Head of Performance weg bij Heracles

04-08-2022 11:33 Laatste update: 11:54

KV Mechelen heeft de technische staf van hoofdcoach Danny Buijs uitgebreid met een nieuw gezicht. Opnieuw is het daarvoor in Nederland gaan speuren. Colin de Graaf zal de functie van Head of Performance vervullen.

Via haar website kondigt KV Mechelen de aanstelling aan. De 29-jarige De Graaf stapt over van Heracles Almelo, waar hij dezelfde rol had. Eerder was hij daar aan de slag als fysiektrainer. Als 'Head of Performance' komt er echter heel wat meer bij kijken dan enkel het fysieke aspect, want ook naast het veld worden de spelers opgevolgd.

De Graaf legt zelf kort uit wat zijn functie niet inhoudt. "Is het goed voor de speler, maakt het hem beter en speelt hij daardoor beter, dan doen we dat", omschrijft de Nederlander. "We werken met jonge mensen die ik wil begeleiden in alles wat hen beter kan maken op het veld. Voeding, slaap, revalidatie, kracht, noem maar op."

Zo krijgt Buijs dus een extra troefkaart om het beste uit zijn spelersgroep te halen. Dat kan alleen maar helpen, want KV Mechelen heeft haar start in de Jupiler Pro League alvast volledig gemist. Na twee nederlagen bengelt het onderaan het klassement, samen met RFC Seraing.