Butez droomt al verder: Als Feyenoord finale kan halen, waarom Antwerp dan niet?

Butez droomt al verder: "Als Feyenoord finale kan halen, waarom Antwerp dan niet?"

04-08-2022 10:16 Laatste update: 10:24
8

Deze en volgende donderdag tracht Royal Antwerp FC zich via Lillestrom SK te plaatsen voor de laatste voorronde van de Conference League. Hoewel de Noorse tegenstander zich niet als een walk-over aandient, kan Jean Butez er niet aan weerstaan om al wat verder te kijken. Nu ja, een heel eind verder!

De Franse doelman van Antwerp beseft dat de weg nog lang is, maar durft toch al te dromen. "Als Feyenoord de finale kan halen, waarom Antwerp dan niet?", verwijst Butez naar de editie van vorig jaar. In ieder geval doet het Europese verhaal zijn hartje sneller slaan. "Mij ga je niet horen vertellen dat het maar de Conference League is. Het is en blijft een Europese competitie, die gaan we nooit te licht opnemen", verzekert hij.  

Butez heeft slechts één doel met Antwerp: op een dag een prijs winnen. Dat lukte hem nog nooit in clubverband. Volgens hem is daar zeker voldoende kwaliteit voor aanwezig. "Ik wil kampioen worden. Of de beker winnen", stelt hij. Niettemin beseft Butez dat de concurrentie groot is. "Club Brugge blijft de titelfavoriet, maar dan zijn er ook nog Anderlecht, Union, AA Gent … Ach, we moeten enkel naar onszelf kijken: er is genoeg kwaliteit."

In 2020 veroverde Antwerp al een beker, haar eerste trofee sinds de terugkeer op het hoogste niveau. Toen zat Butez echter nog niet aan boord bij The Great Old. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie