Westerlo dreigt maker van eerste doelpunt te missen: 'Knie verdraaid op training'

Westerlo dreigt maker van eerste doelpunt te missen: 'Knie verdraaid op training'

04-08-2022 09:32

KVC Westerlo heeft haar wederoptreden op het hoogste niveau met wisselend succes aangevat. Op de openingsspeeldag klopte het Cercle Brugge (2-0) in het eigen Kuipje, een week later beet het zelf in het zand bij Oud-Heverlee Leuven (2-0). Op training volgde woensdag een nieuwe tegenvaller. Erdon Daci viel geblesseerd uit. 

De Macedonische spits moest de strijd staken nadat hij zijn knie verdraaide bij een verkeerde beweging, zag Gazet van Antwerpen. Een diagnose is er voorlopig niet, verder onderzoek moet uitwijzen hoe zwaar de schade precies is. In ieder geval staat er een vraagteken achter zijn deelname komende weekend, wanneer Westerlo op bezoek trekt bij KAA Gent.

Als Daci verstek zou moeten geven, is dat ongetwijfeld een aderlating voor trainer Jonas De Roeck. Vorig seizoen kroonde de Macedoniër zich tot clubtopschutter bij Westerlo en ook een klasse hoger is hij voortvarend van start gegaan. Zo scoorde hij tegen Cercle de openingstreffer, het eerste doelpunt sinds de terugkeer van De Kemphanen met andere woorden. 

Naast (eventueel) Daci moet De Roeck overigens ook een andere speler missen in Gent. Pietro Perdichizzi zit immers een schorsingsdag uit. De centrale verdediger pakte rood tegen OHL en Westerlo heeft het schorsingsvoorstel van één week aanvaard.