Lillestrom trekt zich op aan enkele verrassingen uit de huidige voorrondes

"Lillestrom trekt zich op aan enkele verrassingen uit de huidige voorrondes"

04-08-2022 09:16
3

Eén kaap gerond, nog twee te gaan. De voorbije weken ontdeed Royal Antwerp FC zich al van het verraderlijke FC Drita in de tweede voorronde van de Conference League. Nu wacht met het Noorse Lillestrom SK een - in principe - betere tegenstander. Tom Boudeweel schetst de krachtverhoudingen tussen beide ploegen. 

Het verhaal van Lillestrom is best bijzonder. 44 jaar lang maakte het deel uit van de Eliteserien, de Noorse topklasse, tot het in 2019 degradeerde. Een jaar later maakte de club echter al haar wederoptreden op het hoogste niveau. Sindsdien gaat het Lillestrom weer voor de wind. Dankzij een hernieuwde aanpak en omkadering rondde het 2021 (in Noorwegen voetbalt men volgens het kalenderjaar) af als vierde, wat een ticket opleverde voor de huidige Conference League. Halverwege deze jaargang van de Eliteserien prijkt Lillestrom zelfs op de tweede stek.

Volgens Boudeweel valt de tegenstander uit een voorstad van Oslo dan ook niet te onderschatten. "Antwerp is favoriet, op basis van het budget en de ervaring van de spelerskern. Maar The Great Old zal het niet makkelijk hebben", voorspelt de journalist bij Sporza. "En Lillestrøm trekt zich op aan enkele resultaten in de huidige voorrondes van de Europese bekers waarin toch af en toe een grote verrassing valt."

Wat mogen Mark van Bommel en co op tactisch vlak verwachten van hun belagers? Boudeweel weet dat het huidige elftal een mooie mix vormt van jonge en meer ervaren spelers, vaak doorgestroomd uit de eigen academie, die een zekere reputatie heeft. "Lillestrøm steunt op een goeie structuur op het veld. Het is een stugge ploeg, met een stabiele defensie, het succesrecept van Bakke", verwijst Boudeweel tot slot naar de trainer en architect van het huidige Lillestrom. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie