Anderlecht mag en zal geen misstap begaan in Estland: Het is ons hoofddoel

Anderlecht mag en zal geen misstap begaan in Estland: "Het is ons hoofddoel"

04-08-2022 09:00
18

RSC Anderlecht vertoeft momenteel in Estland, waar het om 18u45 Paide Linnameeskond partij geeft in de derde voorronde van de Conference League. Op papier zou die tegenstander geen enkel probleem mogen opleveren voor paars-wit, dat koste wat het kost naar de groepsfase van het toernooi wil. Lior Refaelov noemt het zelfs prioriteit nummer één.

Het belooft een drukke augustusmaand te worden voor Anderlecht, met (als alles gunstig verloopt) drie competitiewedstrijden en vier Europese ontmoetingen. Die laatste hebben voorlopig voorrang, aldus Refaelov. "Het is ons hoofddoel", verwijst hij bij Sporza naar de kwalificaties van de Conference League. "Op dit moment is deze match belangrijk."

Tot dusver kon Anderlecht nog niet overtuigen in de Jupiler Pro League. Afgelopen zaterdag ging het zelfs onderuit bij Cercle Brugge (1-0) na een behoorlijke slappe prestatie. Refaelov behoudt evenwel het vertrouwen. "We hebben een goeie groep en de technische staf heeft zich al bewezen", zet de ervaren spelverdeler Felice Mazzu en zijn assistenten uit de wind.

Het staat voor Refaelov dan ook buiten kijf dat Anderlecht binnenkort een ander gelaat zal tonen. "We moeten steeds kalm blijven en geloven in de manier waarop we trainen en werken. Ik kijk vol zelfvertrouwen naar de toekomst", klinkt het overtuigd. Dat mag paars-wit donderdagavond al tonen op het veld van Paide Linnameeskond.