Mertens neemt afscheid van Napoli: Wist niet dat het zo moeilijk zou zijn

Mertens neemt afscheid van Napoli: "Wist niet dat het zo moeilijk zou zijn"

03-08-2022 21:38
21

Een terugkeer naar Napoli komt er dan toch niet voor Dries Mertens. De aanvaller onderhandelde wekenlang over een nieuw contract met de club, maar vond geen akkoord. Inmiddels heeft hij ook afscheid genomen van de Napolitanen.

Met een mooi boodschapsfilmpje nam Mertens, samen met zoon Ciro, afscheid van Napoli. "Ik wist dat deze dag zou komen, maar ik wist niet dat het zo moeilijk zou zijn", vertelt hij in het filmpje. "Ik neem afscheid van de stad die me geadopteerd heeft, die van me houdt en die me gesteund heeft in goeie en slechte tijden."

"De records en de overwinningen staan in de geschiedenisboeken, de personen en deze stad zitten voor altijd in mijn hart", gaat hij verder. "Ik ben erg trots dat mijn zoon hier geboren is en hij zal altijd een Napolitaan zijn."

Thuis
Het avontuur bij Napoli en in Napels zal Mertens ook nooit vergeten. Hij geeft dan ook aan zeker nog terug te keren. "Dit is negen jaar mijn thuis geweest en deze stad zit in mijn bloed. Daarom heb ik beslist om mijn huis te behouden zodat ik vaak kan terugkeren."

De aanvaller hoopte ook op een contractverlenging, maar vond geen akkoord met het bestuur van Napoli. "Mijn vertrek is niet gegaan zoals ik zelf wilde", geeft hij daarover aan, "maar dit is geen vaarwel, wel een tot ziens. Wat hebben we ons hier geamuseerd", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie