Kompany shopte bij RSC Anderlecht: 'Zelfs bij Man United doet men dat'

Kompany shopte bij RSC Anderlecht: 'Zelfs bij Man United doet men dat'

03-08-2022 22:00
14

De komst van Vincent Kompany bij Burnley FC betekende ook de komst van heel wat spelers uit de Jupiler Pro League en RSC Anderlecht. De trainer vindt het niet meer dan normaal dat hij verschillende bekende pionnen haalt.

Met ondere Josh Cullen, Samuel Bastien en Vitinho haalde Kompany verschillende spelers weg uit onze competitie. Hij hoopte ook op de komst van Enock Agyei en Bart Verbruggen. Doodnormaal, oordeelt Kompany. "Je ziet het op veel plaatsen. Zelfs bij Man Utd haalde Ten Hag spelers die hij nog kende vanuit zijn periode bij Ajax", geeft hij aan bij Burnley Express.

Volgens Kompany is er ook een goede reden waarom hij spelers van Anderlecht, en meer bepaald Cullen, aantrok. "Die jongens kennen het systeem en ze kunnen communiceren met de andere spelers. Ik ken Josh ook als persoon en het is iemand die het teambelang op de eerste plaats zet", aldus Kompany.

En in de eerste partij met Burnley was Cullen ook meteen een uitblinker. Dat verraste Kompany niet. "Tegen Huddersfield zag je dat hij heel goed kan voetballen, maar hij doet meer dan dat. Het is iemand die een ploeg bij elkaar houdt en het is iemand die veel praat op het veld", klinkt het.