Opdoffertje voor Antwerp: aanvoerder Alderweireld reist niet mee af naar Noorwegen

Opdoffertje voor Antwerp: aanvoerder Alderweireld reist niet mee af naar Noorwegen

03-08-2022 11:29
11

Royal Antwerp FC probeert zich donderdagavond in een goede uitgangspositie te manoeuvreren om Lillestrom SK uit te schakelen in de derde voorronde van de Conference League. Daarvoor zal het wel geen beroep kunnen doen op Toby Alderweireld. De topaanwinst reist niet meer af richting Hoge Noorden.

Volgens Het Nieuwsblad verhinderen enkele fysieke kwaaltjes Alderweireld van deelname aan de wedstrijd. Er is niets ernstigs aan de hand, maar uit voorzorg werd die beslissing genomen, in samenspraak met de technische en medische staf. De competitiewedstrijd van komende zondag, tegen Oud-Heverlee Leuven, zou niet in gevaar komen. Beide ploegen strijden dan om de koppositie in de Jupiler Pro League. Zij zijn voorlopig de enigen die nog geen puntenverlies leden.

Maar eerst wacht er dus een Europese proef voor Antwerp, zonder Alderweireld. Dat zal ongetwijfeld een aderlating zijn voor Mark van Bommel en co. Niet alleen is de zomeraanwinst in geen tijd gepromoveerd tot aanvoerder van het elftal, bovendien moest The Great Old met hem in de basis nog geen enkel tegendoelpunt slikken. Aan zijn medeverdedigers om in Lillestrom te bewijzen dat dat ook zonder hem kan.