Union verkoopt vel van de beer nog niet: Voor 50.000 man, wordt erg moeilijk

Union verkoopt vel van de beer nog niet: "Voor 50.000 man, wordt erg moeilijk"

03-08-2022 11:15
8

Union Saint-Gilloise heeft zich ietwat verrassend naar een uitstekende uitgangspositie gevoetbald in de derde voorronde van de Champions League. Na de 2-0 tegen Glasgow Rangers aan Den Dreef mag er gedroomd worden van de play-off-fase, maar er wacht uiteraard nog een terugwedstrijd. Siebe Van der Heyden houdt zijn twee voetjes dan ook op de grond. 

Hoewel Union niet alleen in de score, maar ook op voetballend vlak boven Rangers uitstak, is de kwalificatie nog niet binnen, verzekert Van der Heyden. "Er rest ons nog een terugwedstrijd in Glasgow, voor 50.000 man. Dat zal erg moeilijk worden", waarschuwt de verdediger bij RTBFZijn ploeggenoten en hijzelf zullen dan ook honderd procent geconcentreerd moeten zijn, klinkt het. "De eerste twintig minuten zullen cruciaal zijn."

Dat betekent natuurlijk niet dat Union met een ei in de broek hoeft af te zakken naar Ibrox. Dat was in Leuven ook niet het geval. "We hebben geen schrik gehad", analyseert Van der Heyden. "Ik had ook kippenvel door de supporters. De reactie van de bank na ons eerste doelpunt ... Dat is formidabel. Iedereen stuwt elkaar naar omhoog, dat maakt deze club zo super."

Hier en daar werden er vraagtekens gezet bij de slagkracht van Union, zeker nadat het in dit tussenseizoen al enkele sterkhouders moest laten vertrekken. Van der Heyden heeft zich echter nooit zorgen gemaakt. "Er zijn versterkingen gekomen en veel spelers zitten al samen sinds Eerste Klasse B. Zoveel is er niet veranderd. We kennen elkaar en spelen op dezelfde manier als vorig jaar", besluit hij.