Ronaldo blijft voor heibel zorgen bij Man U: Je dient tot het einde te blijven

Ronaldo blijft voor heibel zorgen bij Man U: "Je dient tot het einde te blijven"

03-08-2022 11:07 Laatste update: 11:08
6

Erik ten Hag is niet blij met Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette werd afgelopen weekend, na zijn eerste wedstrijd van de voorbereiding, in de rust gewisseld en verliet nog voor het eindsignaal Old Trafford. Onacceptabel, vindt de manager van Manchester United.

Ten Hag leek de opvallende actie met de mantel der liefde te bedekken, maar is in gesprek met Viaplay uitgesproken: Ronaldo - en andere spelers die vroegtijdig vertrokken - hebben een uitbrander gekregen van de Nederlander. "Het is onacceptabel. Voor iedereen", aldus Ten Hag. "Dat vertel ik ze, dat het onacceptabel is. Dat we een team zijn, een selectie. En dat je tot het einde dient te blijven."

Ronaldo is in de eerste maanden van Ten Hag het grootste zorgenkind. De 37-jarige aanvaller zou willen vertrekken, omdat Manchester United geen Champions League-voetbal speelt. Hij sloeg de oefentrip naar Azië en Australië over. Dat had volgens Ten Hag niet te maken met de vermeende vertrekwens van Ronaldo. "Hij was vanwege persoonlijke omstandigheden in privésfeer afwezig."

Manchester United begint volgende week zondag aan het nieuwe Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.