Van Bronckhorst en co overklast door Union: We zijn hier nog goed weggekomen

Van Bronckhorst en co overklast door Union: "We zijn hier nog goed weggekomen"

03-08-2022 09:16
2

Union Saint-Gilloise heeft in Europa herhaald wat het vorige seizoen in België klaarspeelde: monden doen openvallen van verbazing. Voor aanvang van de clash met Glasgow Rangers werden de Schotten beschouwd als uitgesproken favoriet, maar na de 2-0-winst van dinsdagavond liggen de kaarten plots helemaal anders. Trainer Giovanni van Bronckhorst kon niet anders dan de heerschappij van Union toegeven.

Les Unionistes hebben een mooie uitgangspositie te pakken, maar eigenlijk had die nog florissanter kunnen zijn. Rangers was immers helemaal nergens aan Den Dreef. "We zijn hier inderdaad goed weggekomen. Het had veel meer kunnen zijn", was Van Bronckhorst niet te beroerd om toe te geven bij Sporza. "Er zijn vanavond veel dingen fout gegaan." 

De Nederlandse coach toonde zich 'teleurgesteld' in het niveau van zijn eigen elftal. Aan de andere kant moest hij wel met complimentjes zwaaien naar de tegenstander. "Mijn spelers zullen nu wel begrepen hebben dat Union een sterke ploeg is. Om de groepsfase van de Champions League te halen, moet je vechtlust tonen", aldus Van Bronckhorst. Die ontbrak volgens hem.

En toch, nog niet alle hoop is vervlogen bij Rangers. De Schotten leggen hun hoop nu op vijf letters: een waanzinnige sfeer creëren op Ibrox om Union alsnog benauwd te krijgen. "We hebben nog steeds de mogelijkheid om de scheve situatie recht te zetten. Twee doelpunten achterstand is niet onoverkomelijk, maar we zullen een heel andere prestatie moeten leveren", blijft Van Bronckhorst strijdvaardig.