Geraerts na stuntzege: “Stiekem hoop je op 3-0, keiharde match in Glasgow”

Geraerts na stuntzege: “Stiekem hoop je op 3-0, keiharde match in Glasgow”

03-08-2022 07:44
2

Union SG heeft vriend en vijand verrast door de heenwedstrijd in de voorronde van de Champions League met 2-0 te winnen van Rangers. Karel Geraerts sprak na afloop met Sporza.

Uiteraard is de oefenmeester van Union SG in de wolken. "Vooraf had ik hier voor getekend, maar ik wist dat onze ploeg tot veel in staat is. Hier in dit leuke en gezellige stadion in Leuven was de sfeer ook geweldig."

Bijna werd het ook 3-0. "Iedereen hoopt stiekem op die 3-0, maar we beseffen dat we heel blij moeten zijn met deze uitslag. Volgende week wordt het een keiharde wedstrijd in Glasgow. Het is nu aan ons om ideeën uit te werken en mentaal klaar te zijn."

De Schotten zullen nu vol aan de bak moeten. "Ik weet niet of ze ongerust zullen zijn. Op voorhand verkondigden ze ook al dat ze het in eigen huis wel zouden afmaken. Ik weet niet of ze met deze score rekening hadden gehouden."

Geraerts weet dat de volgende ronde nog niet binnen is. "Hoe dan ook blijven we met de voetjes op de grond. Iedereen die in de voetballerij zit weet dat het Europees kan spoken, zeker op Ibrox in Glasgow. De spelers mogen vanavond genieten, maar vanaf morgen moeten we alweer focussen op KV Mechelen. Ik zal spelers aan de oren moeten trekken, maar dat zal ik ook doen."