Union mag lichtjes dromen na schitterende overwinning tegen Rangers

Union mag lichtjes dromen na schitterende overwinning tegen Rangers

2 augustus - 22:38 Laatste update: 22:39
91

Amper iemand gaf Union een kans tegen de Europa League-finalist van vorig seizoen, maar de Brusselaars hebben voor een schitterende voetbalavond gezorgd. Aan Den Dreef slaagde Union erin om met 2-0 van Rangers te winnen.

Union begon met enige zenuwen aan de wedstrijd en had het moeilijk om Rangers het voetballen te beletten. Logisch ook, voor veel jongens van Karel Geraerts was het hun eerste Europese wedstrijd ooit.

Het balbezit was dus voor de Schotten, maar grote kansen kwamen daar niet uit. Dat gaf Union de mogelijkheid om zich weer in de wedstrijd te knokken. En hoe. De Brusselaars toonden zich weer de ploeg van vorig seizoen en maakten het de bezoekers uit Glasgow bijzonder moeilijk. Union heerste en zag dat ook beloond worden. Iets voor het half uur kon Teddy Teuma het eerste Europese Union-doelpunt sinds 1962(!) scoren.

Den Dreef, want daar werkt Union de Europese af, aan het kolken. Het maakte het er voor de Rangers niet makkelijker op om tot kansen te komen. De Schotten leken zowaar onder de indruk van de omstandigheden, Union hield makkelijk de nul tot de rust.

Ook in de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Union zoals vertrouwd, met veel pressing en snelle aanvallen en een Rangers dat er helemaal geen antwoord op had. Het gevaar kwam dan ook enkel van de Brusselaars, die stilaan aanspraak maakten op een tweede doelpunt. Op het uur was dat doelpunt er ook bijna. Het schot van Nieuwkoop raakte net de paal

Dat doelpunt was dan wel verdiend, Union creëerde stilaan kans na kans, maar vergat om het ook echt af te maken en dreigde misschien nog wel het deksel op de neus te gaan krijgen. De VAR gaf de Brusselaars echter een cadeautje met een wel heel lichte strafschop.

Dante Vanzeir nam zijn verantwoordelijkheid en plaatste zich achter de bal. In tegenstelling tot de partij tegen Club Brugge vorig seizoen wist hij nu wel te scoren. 2-0 voor Union en dat was ook meer dan verdiend. Vanzeir had zelfs de 3-0 nog aan de voet, maar kon de bal niet in doel besluiten. Ook de kopbal van Burgess in het absolute slot werd nog van de lijn gekeerd. Het bleef 2-0, waardoor Union nu met een bijzonder goed gevoel richting Schotland mag afreizen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie