UPDATE: 'Anderlecht plakt prijskaartje op Gomez, gesprekken met City lopen'

UPDATE: 'Anderlecht plakt prijskaartje op Gomez, gesprekken met City lopen'

02-08-2022 14:00 Laatste update: 03-08-2022 10:29
127

Anderlecht en Manchester City zitten rond de tafel voor een transfer van Sergio Gomez. De Spanjaard komt voorlopig dan ook niet meer in actie voor paars-wit, meldt Het Nieuwsblad

Manchester City zoekt nog een linksback, want de transfer van Marc Cucurella dreigt in het water te vallen. Gomez is voor City een alternatief. Beide clubs zijn nog in onderhandeling, maar Anderlecht heeft al beslist om hem niet op te stellen zolang de gesprekken lopen. Zo wil paars-wit het risico op een blessure vermijden.

Het is niet helemaal toevallig dat City op de piste van Gomez zit, want zijn belangen worden behartigd door het makelaarskantoor SEG. Eén van de bezielers van dat kantoor is Pere Guardiola, de broer van Manchester City-coach Pep Guardiola.

Gomez liet vorige seizoen nog uitstekende statistieken optekenen bij Anderlecht. Hij leverde in de Jupiler Pro League elf assists en scoorde zelf ook zes keer.

Update 3/8: Volgens de Turkse transferexpert Ekrem Konur blijven de gesprekken tussen Anderlecht en Manchester City aan de gang. De Brusselaars hebben intussen ook een prijskaartje op hun linkerflankspeler gekleefd. Ze zouden minstens vijftien miljoen pond verlangen, wat neerkomt op zo'n achttien miljoen euro.